Menu

Controle van vracht

PMT is sinds de invoering van de Europese regelgeving in 2003 actief in de controle van vracht (luchtvracht en zeevracht) als externe controleur. Door de jarenlange ervaring staat PMT bekend om haar expertise en aandacht voor kwaliteit.

Luchtvracht
PMT wordt geassocieerd met de controle van luchtvracht. Met behulp van de mobiele scanservice kunnen wij onze dienstverlening aanbieden op de door u uitgekozen locatie. De controle op locatie vindt plaats door middel van een luchtsporenonderzoek of met behulp van een explosieven speurhond. Met onze high-tech apparatuur wordt er gecontroleerd of de zending geen verborgen explosieven bevat. Het voordeel bij een luchtsporenonderzoek is dat er geen restricties verbonden zijn aan de grootte van een zending. Deze manier van controle is uitermate geschikt voor odd-sized cargo. Recentelijk is echter wel de restrictie gesteld dat voor de toepassing van luchtsporenonderzoek de zending geopend dient te worden. Voor de zendingen waarbij dit niet wenselijk is, verzorgt PMT de controle ook op uw eigen locatie met explosieven speurhonden. Een derde methode is de controle met een X-Ray machine. Deze bevindt zich op onze eigen locatie aan de Tupolevlaan 32 of op de eerste linie locatie bij WFS op de Anchoragelaan. Beiden vanzelfsprekend op Schiphol.

Voor meer informatie over de specifieke controlemethoden:

EDD
X-Ray
ETD

Zeevracht
Per jaar passeren alleen al ruim 10 miljoen containers de haven van Rotterdam. Vanzelfsprekend geldt er omtrent het vervoer van containers bepaalde regelgeving. Zo is gassen ter bestrijding van ongedierte, het ontgassen en meten van gassen verplicht. Om in te spelen op deze regelgeving heeft PMT Cargo Smartpoint haar dienstverlening zo ingericht dat zij op locatie uw containers kan onderzoeken en uiteraard bij goedkeuring vrij kan geven voor betreding. Lees verder voor specifieke informatie over gasdetectie en gasmeting:

Gasmeting en Gasdetectie