Menu

Gasmeting/Gasdetectie

Bestrijding ongedierte
In Nederland komen dagelijks grote aantallen zeecontainers aan. Ter bestrijding van ongedierte, is het wettelijk verplicht (International Standards for Phytosanitary Measures 15), containers die hout bevatten te gassen en bij groen licht ook te ontgassen. Gas wordt ook aan de lading toegevoegd om bederf of aantasting te voorkomen. Daarnaast is het ook mogelijk dat giftige gassen ook vrijkomen door het uitdampen van de lading en het verpakkingsmateriaal.

Gasvrij maken containers
Vanzelfsprekend is er ook regelgeving met betrekking tot het gasvrij maken en veilig openen en lossen van deze containers. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de veiligheid van personen die met de goederen uit de containers moeten werken, maar er gelden ook regels ter bescherming van de eindgebruiker, de consument. Iemand die in de winkel een matras koopt dat per zeecontainer uit China is geïmporteerd, moet er absoluut op kunnen vertrouwen dat het product 100% veilig is in gebruik.

Gasmeting
Containers waarvan onzeker is of ze gassen bevatten, moeten door een gasmeetkundige onderzocht worden. Indien geen sporen van gassen worden aangetroffen wordt middels een verklaring de container vrijgegeven voor betreding. Er wordt zowel onderzocht of de vergaste container voldoende ontgast is, maar ook of er door uitwaseming schadelijke hoeveelheden gas zijn vrijgekomen uit bijvoorbeeld het verpakkingsmateriaal of het product zelf.

Met een team van zes gediplomeerde gasmeetdeskundigen kunnen op afroep uw containers onderzocht worden en vanzelfsprekend bij goed resultaat, vrij te geven voor betreding.

Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen.